Öppen utbildning

Retorik och presentationsteknik

Att hålla presentationer är ett naturligt inslag inom de flesta yrkesroller. Ibland för att få fram tydliga budskap på kort tid och vid andra tillfällen för att hålla uppmärksamheten uppe en längre stund. Det finns flera retoriska områden att ta hänsyn till för att din presentation ska bli så tydlig och genomslagskraftig som möjligt. Du lär dig att skapa och hålla presentationer som gör att dina lyssnare känner förtroende för din person, intresse för det du säger och en vilja att agera efter uppsatta mål och visioner. 

Datum: Två-dagars utbildning 24-25 april 2024.

Målgrupp: Personer som håller presentationer i sin yrkesroll.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs.

Föreläsare: Retorikkonsult Jonna Nyberg, läs mer här.

Kursansvarig: Om du har några frågor kring utbildningen och anmälan är du välkommen att kontakta Jonna Nyberg via mail eller telefon: jonna@retorikverkstaden.se, 0767 88 81 88.

Begränsat antal platser: Utbildningen erbjuds i mindre grupper för att deltagarna ska få fullt utrymme att praktisera teorin, få individuell respons och därmed skapa goda förutsättningar för att bli en trygg talare och ta presentationerna till en högre nivå.

Kursavgift: 7995 kr/ deltagare inkluderat kurspärm, kursmaterial, utbildningsintyg, frukost, förmiddags- och eftermiddagsfika samt lunch. Moms tillkommer.

Plats: Kungsgatan 14, Företagshuset, Skövde.

Anmälan och betalning: Anmälan gör du genom att fylla i formuläret nedan. Du får en bokningsbekräftelse på den mailadress du angett i formuläret. När du får den, är din anmälan mottagen och platserna bokade.  

Ni får kunskap om retorikens grundläggande byggstenar. Konkreta verktyg för att effektivt planera och sätta igång med presentationen. Retoriska metoder för att hitta, skapa och anpassa innehållet. Ni lär er att ordna texten så att lyssnarna känner välvilja, nyfikenhet och uppmärksamhet för ämnet. Du väljer ord efter ändamål och skapar ett levande och varierat språk med kunskaper om storytelling, stilfigurer och stilnivå.

Ni lär er att hantera kroppens språk: Hållning, placering i rummet, ögonkontakt, gester, mimik, röst och tonläge. Ni får handfasta tips på hur ni hanterar nervositet innan ni talar, när ni talar och hur ni ska göra om nervositeten inte släpper.  Utbildningen varvar teori med praktiska övningar. I den avslutande delen av utbildningen får ni tillämpa de verktyg och metoder ni tillförskaffat er, få respons på era framföranden och reflektera över er själva som talare. Dessutom får varje deltagare individuell coachning av Jonna.

Hoppas vi ses!

Jonna Nyberg

Boka plats